четвъртък, 9 април 2015 г.



 Загубата на тегло е въпрос на математика. Просто трябва да приемате по-малко калории, отколкото изгаряте. Няма друг начин. Но и това, което ядете, също може да окаже въздействие.

Някои храни могат да ви помогнат да отслабнете, защото ви засищат за по-дълго време, и понижават апетита. Други дори забързват метаболизма ви. Така че, вземете под внимание следния списък, когато отидете в супермаркета.

1. Боб

Евтин, засищащ и универсален, бобът е чудесен източник на протеини. Също така, е богат на фибри, помага ви да се чувствате сити за по-дълго време, което от своя страна ви помага да намалите приема на по-големи количества храна.

2. Супа

Започване на храненето с купичка супа, може да помогне за намаляване на количеството храна. Няма значение дали супата е крем супа или не – стига да е съставена основно от бульон. Тя трябва да е около 100-150 калории, така че пропуснете сметаната и маслото.

 3. Тъмен шоколад

Искате да се насладите на шоколад между храненията? Сменете млечния шоколад с едно-две парченца  тъмен шоколад. Любителите на шоколад, които ядат тъмен шоколад, приемат 15 % по-малко храна няколко часа по-късно, отколкото тези, които са яли млечен.  отслабване действащи на мъже и жени


4. Пюрирани зеленчуци

Можете да добавите повече пюрирани зеленчуци към диета си, като по този начин ще намалите калориите, които приемате. Зеленчуците са по-ниско калорични, но могат да ви заситят за по-дълго време.

5. Яйца и колбаси



Богатата на протеини закуска, би могла да ви зареди с енергия през целия ден и да ви помогне да устоите на междиннните хранения с вредни храни, богати на мазнини и захар храни.

 6. Ядки

За здравословно хапване „на крак” можете да изберете шепа ядки – бадеми, фъстъци, орехи или пеканови орехи.  Изледвания показват, че хората, които ядат ядки, автоматично похапват по-малко количество храна при следващите храненя.

7. Ябълки

Пропуснете ябълковия сок или ябълковото пюре и заложете на свежа, хрупкава ябълка. Цяла ябълка притъпява апетита по начин, по който соковете и пюретата не могат. Една от причините е, че суровите плодове съдържат повече фибри. Освен това дъвченето изпраща сигнали до мозъка, че ядем нещо съществено.

  8. Кисело мляко

Киселото мляко е добро за ширината на талията ви. В сравнение с други храни, то има по-добро влияние при намаляването на теглото.

9. Грейпфрут

Да, грейпфрутът наистина може да ви помогне за свалянето на килограми, особено ако сте изложени на риск от диабет. Половин грейпфрут  преди всяко хранене, може да намали теглото от с около килограм и половина в рамките на 12 седмици.  Пиенето на сок от грейпфрут има същия ефект. Бъдете внимателни обаче: не трябва да смесвате грейпфрута с определени лекарства, така че прегледайте листовките им и се консултирайте с лекар преди това.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар